Reageer op de Tijdloze

Plaats een nieuwe reactie

Dit veld leeg laten (tenzij je een spambot bent):
Naam:
Bericht:
 

Alle reacties

Pagina:

Tafkat - 29/6/2017 11:15

De waarheid zal ergens in het midden liggen ;) ze zijn zo een beetje geworden wat Radiohead voor mijn generatie was precies

Kokosnoot - 28/6/2017 22:33

Het is geen kwestie van steken of het slecht vinden dat AM op 2 staat (ook al zou ik dat daar niet zetten), gewoon een vaststelling dat er zeker aan zal bijgedragen hebben denk ik. De uitleg van Blaaaa vind ik wat vergezocht, al kan hij gedeeltelijk ook gelijk hebben.

Tafkat - 28/6/2017 21:01

Het steken op de vrouwen lijkt mij wel heel kort door de bocht. Is net als het steken op de jeugd ofzo

Kokosnoot - 27/6/2017 21:08

Ik kan dat beknopter verklaren : vrouwenstemmen. Zijn zijn over algemeen niet mee met alternatieve en classic rock, maar radio friendly rock dan weer wel. Mannen alleen stemmen dit nooit zo hoog.

 

Niks tegen vrouwen of hun smaak, maar het is een vaststelling. Zelfde met Fleetwood Mac in Tijdloze.

Blaaaaa - 26/6/2017 13:28

En ik ga nog eens kort het succes van A.M. in de album 500 proberen verklaren.

 

In late 90's en begin 2000s was numetal overal, maar meestal waren slechts enkele nummers op de numetal albums radiovriendelijk. Linkin Park kwam met het perfecte antwoord; Hybrid Theory. Gevolg: ongekend succes in het genre.

 

A.M. is een 'ruim' decennia later de Hybrid Theory van de Indie-pop omdat de nummers ALLEMAAL radiohits zijn en dat niet het geval was bij de vorige Indie albums als Funeral of vorige AM albums. The Strokes debuut en Bloc Party debuut komen wel in de buurt maar komen uit de nu-metal/poppunk generatie. ... Interessante materie die eigenlijk nooit met zekerheid bewezen kan worden.

 

Blaaaaa - 25/6/2017 21:25

Ik vind Daydreaming ook echt nen top opener! Had op de plaat ook zo moeten zijn...

Stijn - 25/6/2017 2:15

Ik zag ze op BKS voor de 20e keer en ze vervelen nooit.  Vrijdag nog op Rock Werchter en daarna Arras.  Dan hou ik het even voor bekeken.  Hopelijk doen ze binnen enkele jaren terug een tour waarin België en wat buurlanden aan bod komen. Dit zou dan wel eens hun laatste tour kunnen worden... vrees ik.  Afwachten

Jan - 24/6/2017 20:53

Zag ze vorige week op Best Kept Secret festival en ik was al volledig in de wolken (was ook de eerste keer dat ik mijn favoriete band zag) maar afgaande op youtube was het op Glastonbury wel nóg beter. Quasi perfecte setlist, hadden ze er How to Disappear Completely en Reckoner nog in gestoken was het echt af geweest.

 

Ik zie ze volgende week terug op Main Square Festival in Arras, ik hoop echt uit de grond van mijn hart dat ze dan Fake Plastic Trees spelen. Kippenvel over mijn hele lijf gewoon door naar de youtube versie vanop Glastonbury te kijken, wat moet het zijn als je daar tussen staat.

Blaaaaa - 24/6/2017 12:59

@Gregiohead, aan uw post te zien spelen ze heel diverse setlists op de verschillende festivals, wat bij Radiohead echt een meerwaarde is. Spijtig dat ik ze maar 1 keer kan zien.

Gregiohead - 24/6/2017 11:52

W-A-T een concert van Radiohead gisteren op Glastonbury!!! Is integraal op youtube terug te vinden. Mét Creep, Karma Police, Street Spirit, ...

Hopelijk doen ze minstens even goed op Werchter. Dit is muziek in zijn zuiverste soort met de nodige emoties. Moet gisteren 1 van de beste concerten ooit geweest zijn.

turbo f - 24/6/2017 0:32

Bob Marley, Beach Boys, CCR, Marvin Gaye, Otis Redding, Janis Joplin, Velvet Underground, Bob Dylan, meer Beatles, ... zouden hoe dan ook in de Tijdloze moeten ipv 3 doors down, arctic monkeys, system of a down, editors, daan, linking park, laurent garnier, ...

Frank - 23/6/2017 20:53

@SirPsychoSexy

 

Volledig eens met je laatste post!

Tafkat - 22/6/2017 21:31

Maar misschien is opnieuw eentje van Radiohead erbij voor velen teveel van het goede. Komaan stubru, doe eens een apparte Radiohead top.

Kokosnoot - 22/6/2017 19:33

Ik heb een zwak voor How To Disappear Completely.

Tafkat - 22/6/2017 19:00

Exit music (for a film) van Radiohead mag van mij de tijdloze in

Kokosnoot - 22/6/2017 18:32

Het is waar dat veel luisteraars zich vastklampen aan StuBru en mss minder andere paden gaan bewandelen zoals ge zegt, en daardoor hebben minder 'niet StuBru' artiesten de kans om er in te komen. Kleine kanttekening : Elvis Presley bv mag dan groot zijn, klassiekers hebben gemaakt, er is welgeteld geen enkel nummer van hem dat in de Tijdloze zou mogen komen van mij. Grote namen maken niet per se grote nummers.

 

Qua potentiële nieuwkomers tot dusver denk ik:

- Een 2de Arcade Fire. (niet voor Tijdloze, maar het nieuwe Creature Comfort vind ik geniaal)

- Society van Eddie Vedder

- Minder goed nieuws, maar Coldplay mss met hun concerten deze week.

Blaaaaa - 22/6/2017 15:59

Boys (en girls ma ik denk da hier vooral boys actief zijn). Radiohead is beire goeie optredens aan 't geven. Ik heb ze gezien op BKS. Was niet het beste van BKS maar toch.... Zou dit het jaar zijn dat er eindelijk is een nieuw nummer van Radiohead inkomt en een oud eruit valt --> Zoiezo een moment waar nog mensen naar uitkijken.

SirPsychoSexy - 21/6/2017 18:46

Invloed is dan ook niet mijn voornaamste reden om die artiesten op te noemen, wel het feit dat ze allemaal tijdloze nummers op hun naam staan hebben. En als dat niet het criterium is om in deze lijst te staan, dan weet ik het ook niet meer.

 

Kijk naar Bob Marley alleen al: No Woman No Cry, Three Little Birds, Could You Be Loved, Redemption Song, Buffalo Soldier, Is This Love, ... Allemaal gewoon steengoede nummers, die m.i. veel "tijdlozer" zijn dan pakweg Glycerine of No Sound But the Wind.

 

StuBru kan natuurlijk zelf niet veranderen hoe hun publiek stemt, maar ik zou mensen vooral willen aanmoedigen om van de platgetreden paden af te gaan en nieuwe, evenwaardige keuzes te overwegen voor hun top 3. Zelf heb ik niet meer gestemd voor een nummer dat in de voorgaande lijst stond sinds 2013 (toen LZ, mijn #1, Nirvana eindelijk van de troon stootte). Ik heb jarenlang gestemd op "Go Your Own Way", en wat blijkt: van zodra die in de lijst kwam, werd het direct de grootste stijger het jaar erna. Blijkbaar herkennen de luisteraars een Tijdloze-waardig nummer dus wel wanneer ze het horen.

 

Inspiratie voor wie het komende jaar zijn top 3 opstelt en eens wat andere nummers in de lijst wil horen:

 

The Who - Baba O' Riley

Derek & The Dominoes - Layla

Lynyrd Skynyrd - Free Bird

Otis Redding - Sittin' on the Dock of the Bay

Stevie Wonder - Superstition

Simon & Garfunkel - The Sound of Silence

Michael Jackson - Billie Jean

The Clash - London Calling

Sam Cooke - A Change Is Gonna Come

Chuck Berry - Johnny B. Goode

Marvin Gaye - What's Going On

Aretha Franklin - Respect

Curtis Mayfield - Move On Up

The Velvet Underground - Heroin

The Beach Boys - Good Vibrations / God Only Knows

Bill Withers - Ain't No Sunshine

Ben E. King - Stand By Me

Van Morrison - Moondance

Ray Charles - I Got a Woman / Hit the Road Jack

The Band - The Weight

 

etc etc.

Kokosnoot - 20/6/2017 18:35

De Tijdloze is geen weergave van invloedrijke artiesten hé, dan zou ik nooit naar de Tijdloze luisteren.

SirPsychoSexy - 19/6/2017 17:17

Ik begin toch stilaan mijn interesse te verliezen in de Tijdloze. Er staan weinig nummers in waar ik het grondig oneens mee ben, maar het overwicht aan relatief recente nummers (53 van de jaren '90 of later) en de nadruk op alternatieve en indie-rock zorgen voor een gebrek aan variatie.

 

Hoe rechtvaardig je bijvoorbeeld de aanwezigheid van Linkin Park en 3 Doors Down terwijl groten der aarde als Elvis Presley, James Brown, Marvin Gaye, Otis Redding, Bob Marley, Simon & Garfunkel, Stevie Wonder, The Clash, etc etc. nergens te bespeuren zijn?

 

Daarnaast ben ik hartstochtig fan van Metallica en Pink Floyd, maar 3 keer elk in de top 20 is té veel van het goede. Zelfde met 4x Radiohead (en vroeger 5x dEUS, maar dat is gelukkig al wat geminderd). Voor mij mag er zelfs een limiet van maximum 2x (bijv.) dezelfde artiest op gesteld worden.

 

Wat hip-hop zou er trouwens ook in mogen. 2Pac met "Changes", Eminem met "Stan" of "Lose Yourself", Notorious BIG met "Juicy", Dr. Dre met "Still D.R.E.", ... Zijn toch ook allemaal tijdloze klassiekers.

 

Er verandert de laatste jaren al wat meer in vergelijking met vroeger, met o.m. de (her)intrede van Fleetwood Mac en Billy Joel, maar er mag wat mij betreft nog een pak meer verschuiven.

Pagina: