De Tijdloze van 2003

Mia van Gorky is na twee jaar op de twee plaats de nieuwe Tijdloze nummer één. Het is de vierde nummer één in de geschiedenis en het eerste Belgische lied.
De Nederlandstalige muziek doet het algemeen goed. Naast de eerste plaats van Mia komt Gorky ook sterk nieuw binnen op plaats 58 met Lieve kleine piranha. Het derde Nederlanstalige nummer, Blauw van The Scene, stond vorig jaar nog op de rand van de afgrond, maar stijgt nu terug 25 plaatsen tot plek 72.
Op plaats tien vinden we een grote verrassing: Purple Rain van Prince stijgt op spectaculaire wijze 27 plaatsen.
2003 is het jaar van Coldplay. Trouble stijgt van 84 naar 51, Yellow komt nieuw binnen op 80, en Clocks is de hoogste nieuwkomer op plaats 47.
Metallica slaat terug: in 2002 werden Master of Puppets en Enter Sandman uit de lijst gesmeten, maar nu komen de nummers op plaats 42 en 56 terug binnen. One en Nothing Else Matters blijven overigens op plaatsen drie en negen staan.
Een aantal klassiekers verdwijnen: onder andere Martha (in 2002 nog op plaats 47), Summer of '69, New Year's Day, Smoke on the Water, Another Brick In The Wall en "Heroes" (ooit nog op plaats 6) zijn niet meer terug te vinden in de lijst.
Positie 1 in de Tijdloze van 2023