De Tijdloze van 2013

Stairway to Heaven neemt de eerste plaats over van Smells Like Teen Spirit! Al sinds de eerste editie in 1987 stond het nummer van Led Zeppelin altijd in de top tien, maar nooit eerder op één. Na zeven opeenvolgende jaren aan de top moet Nirvana tevreden zijn met de tweede plaats.
Pearl Jam staat voor het eerst in de top drie. Dit niet met Alive, dat tot hier toe steeds het hoogstgenoteerde nummer was, maar met Black.
Voormalig nummer één Angie van de Rolling Stones viel in 2010 nog bijna uit de Tijdloze, maar stijgt dit jaar plots weer vanaf plaats 66 de top 20 binnen. "Heroes" van David Bowie bevestigt de spectaculaire re-entry van 2012 door verder te stijgen van 43 naar 17. Nog sterkere stijgers zijn I Bet You Look Good on the Dancefloor van de Arctic Monkeys (met 54 posities omhoog naar 24) en I Can't Live in a Living Room van Red Zebra (met 58 posities omhoog naar 39).
Er zijn slechts twee echte nieuwkomers: Bloodbuzz Ohio van The National en Chop Suey! van System of a Down. Daarnaast is er wel plaats voor zes re-entries: Californication, Alice, Górecki, Perfect Day, Light My Fire en Rockin' in the Free World. Alle zes zijn klassiekers met reeds een lange carrière in de Tijdloze.
Na het verdwijnen van Sunday Bloody Sunday zijn er nu nog maar 15 nummers die in elke editie van de Tijdloze stonden. Ook zijn de Rolling Stones nu nog de enige band die in elke Tijdloze met minstens drie nummer stonden.
Positie 1 in de Tijdloze van 2023