De Tijdloze van 2016

Black van Pearl Jam staat voor het tweede jaar op de eerste plaats. Smells Like Teen Spirit klimt terug naar de tweede plek, ten koste van Mia en One
Bohemian Rhapsody van Queen klimt naar plaats zes; de beste notering sinds 1998. Queen heeft ook voor het eerst een ander nummer in de Tijdloze: Don't Stop Me Now.
Dankzij het stijgen van Comfortably Numb staan er voor het eerst twee bands met elk drie verschillende nummers in de top 20: Pink Floyd en Metallica.
Vele tijdloze sterren lieten het leven in 2016. Dat heeft een duidelijke impact op de Tijdloze. Leonard Cohen staat voor het eerst in de Tijdloze met de originele versie van Hallelujah. Samen met de cover Hallelujah van Jeff Buckley staan zo voor het eerste twee versies van hetzelfde nummer samen in de Tijdloze. Prince stijgt sterk van 53 naar 26 met Purple Rain. David Bowie breekt het record van de hoogste re-entry aller tijden met Space Oddity op 32. Bovendien springt "Heroes" van 28 naar 8 en staat zo voor het eerst sinds 1987 in de top tien.
Motörhead staat voor het eerst in de Tijdloze en is meteen de hoogste echte nieuwkomer met Ace of Spades op plaats 38.
Billy Joel komt nieuw binnen in de Tijdloze met Piano Man. De Amerikaan stond in 1991 voor het laatst in de lijst, toen met Goodnight Saigon. Met deze terugkeer na 24 jaar afwezigheid breekt Billy Joel het record van Fleetwood Mac (terugkeer na 22 jaar afwezigheid in 2014).
Suds & Soda en The End zijn ex-aequo sterkste daler. Met de andere nummers van dEUS en The Doors gaat het ook slecht: Instant Street daalt sterk en Riders on the Storm staat zelfs voor het eerst in de geschiedenis helemaal niet in de Tijdloze.
Positie 1 in de Tijdloze van 2023