De Tijdloze van 2021

Nog geen nummers in de Tijdloze van 2021.

Voorlopige hoogtepunten

Hoogste nieuwkomer/
Grootste stijger/
Grootste daler/

Interessante feiten

  • The Chain van Fleetwood Mac neemt de eerste plaats in de Tijdloze over van Pearl Jam's Black. Het nummer was pas in 2017 nieuw binnengekomen in de top 100. Nog nooit steeg een nummer zo snel naar de top. Na Child in Time, Angie, Smells Like Teen Spirit, Mia, Stairway to Heaven en Black is dit de zevende nummer één in 34 jaar Tijdloze.
  • De rest van de lijst blijft wel heel stabiel. Maar liefst elf nummers veranderen helemaal niet van positie in vergelijking met het voorafgaande jaar, een record.
  • Het is een goed jaar voor Arctic Monkeys: Do I Wanna Know? en When The Sun Goes Down komen de lijst binnen, R U Mine? stijgt 23 plaatsen en ook 505 stijgt 6 plaatsen en komt zo dichter bij de top 10. Een minder jaar is het alweer voor Metallica: One;Metallica, Master Of Puppets en Nothing Else Matters dalen alle drie voor het derde jaar op rij.
  • The War On Drugs kwam vorig jaar nieuw binnen op 45 met Thinking Of A Place, en stijgt meteen door naar 14. Het is ook het jongste nummer in de lijst.
  • Vorig jaar kwam Don't Stop Believin' van Journey nog nieuw binnen op 98, dit jaar stijgt het 41 plaatsen en staat het op 57, waardoor het de sterkste stijger van deze Tijdloze is. Eerder was Heart of Gold van Neil Young de grootste daler, het nummer ging van 60 naar 87, 27 plaatsen naar benden.
  • Dankzij re-entries voor Do I Wanna Know? en When the Sun Goes Down (ook de hoogste nieuwe op 82) hebben de Arctic Monkeys dit jaar vijf nummers in de top 100, iets dat enkel The Rolling Stones, U2, dEUS en Radiohead hen ooit voordeden.
  • De enige nieuwe artiest in de top 100 van 2021 is Paolo Nutini, met Iron Sky op 88.
  • Voor het eerst sinds 2016 staat er weer meer dan één nummer van The Rolling Stones in de Tijdloze. Gimme Shelter komt nieuw binnen op 92, meteen een plaatsje hoger dan Paint It Black. Dire Straits staat dan weer voor het eerst sinds 1991 met vier noteringen in de Tijdloze, Romeo and Juliet komt nieuw binnen op 94.
  • De Tijdloze Countdown werd dit jaar uitgebreid naar 2021 nummers. De volledige lijst komt begin 2022 op deze website. Uit de countdown weten we al dat vijf nummers dit jaar wegvallen uit de top 100. November Rain stond 28 jaar op rij in de top 100, maar verdwijnt dit jaar. Ook Whole Lotta Rosie had al 27 top 100-noteringen in de geschiedenis van de Tijdloze. De andere drie exits zijn Fix You, I Say a Little Prayer en My Hero.