De Tijdloze van 2022

The Chain van Fleetwood Mac staat voor het tweede jaar op 1 in de Tijdloze. Ook alle andere nummers van Fleetwood Mac stijgen, niet alleen in de top 100, maar zelfs in de hele countdown! Black van Pearl Jam blijft op 2.
Wish You Were Here van Pink Floyd stijgt van 4 naar 3, de hoogste positie ooit voor dit nummer. Pink Floyd heeft ook voor het eerst vier noteringen in de Tijdloze, dankzij Time, dat voor de eerste keer in de top 100 staat.
A Forest van The Cure stijgt van 8 naar 4. Het nummer stond al in iedere editie van de Tijdloze in de top 20 (iets wat voor de rest enkel Stairway to Heaven kan zeggen), maar nog nooit zo hoog als dit jaar (op plaats 4).
Voor Thinking of a Place van The War on Drugs is het nog maar het derde jaar in de Tijdloze, zij stijgen van 14 naar 8. Ook Mr. Brightside van The Killers staat voor het eerst in de top 10, zij stijgen van 12 naar 9.
Onder meer dankzij de populaire Netflix-serie Stranger Things, is Running Up That Hill (A Deal with God) van Kate Bush de hoogste nieuwkomer. Vorig jaar stond de plaat nog op 274, dit jaar komt ze nieuw binnen op 37.
De Foo Fighters zien The Pretender uit de top 100 wegvallen, maar kunnen voor de rest niet klagen. Everlong komt na drie jaar weer de top 20 binnen en My Hero is de hoogste re-entry op 58.
Meat Loaf, dit jaar nog overleden, heeft een re-entry met Paradise by the Dashboard Light, die stijgt van 180 naar 98. Ook Arno van T.C. Matic stierf dit jaar, hij komt opnieuw binnen met O La La La op 76, Les yeux de ma mère komt zelfs helemaal nieuw binnen op 54. Losing My Religion van R.E.M. staat na vijf jaar afwezigheid opnieuw in de top 100 (plaats 97), voor Yellow van Coldplay (plaats 87) is het zelfs 15 jaar geleden dat het nog in de Tijdloze stond. Tenslotte is ook November Rain van Guns n' Roses terug van weggeweest: vorig jaar stond het nog op 256, dit jaar komt het nummer opnieuw binnen op 75.
Paolo Nutini is met Iron Sky de sterkste stijger. Vorig jaar kwam hij nieuw binnen op 88, dit jaar stijgt hij meteen 56 plaatsen, naar 32.
De sterkste daler in de top 100 is Red Zebra met I Can't Live in a Living Room. Het nummer heeft er een hobbelig parcour op zitten: in 2013 was het de sterkste stijger, waarna het in 2014 uit de top 100 viel. Vorig jaar stond het nog op plaats 58, dit jaar zakt het 37 plaatsen, naar 95.
Het is een minder jaar voor dEUS: Instant Street daalt 14 plaatsen, Suds & Soda valt net uit de lijst, en ook in de countdown waren bijna alle nummers gedaald.
Ook voor Arcade Fire is het geen goede editie: Rebellion (Lies) daalt 24 plaatsen, net zoals op één na al hun noteringen in de countdown.
Tien nummers zijn uit de Tijdloze gevallen, daar zitten nog een aantal vaste waarden bij. Karma Police van Radiohead stond tot nu 25 jaar onafgebroken in De Tijdloze, Jeremy van Pearl Jam stond 24 jaar na elkaar in de lijst, en Thunderstruck van AC/DC staat er na 20 jaar niet meer in. Ook Papillon van Editors (na twaalf jaar) en The Pretender van Foo Fighters (na elf jaar) komen niet meer in De Tijdloze voor.
Positie 1 in de Tijdloze van 2023